Δελτίο Τύπου (13.10.2015): Απόσυρση αρθ.11 του πολυνομοσχεδίου που καταργεί τις ρυθμίσεις του Ν.4331/2015 για το ασφαλιστικό των Μηχανικών

Το ΤΕΕ Πελοποννήσου διαπίστωσε με έκπληξη ότι στο Πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε το περασμένο Σάββατο (11/10/2015) προβλέπεται η κατάργηση, και μάλιστα αναδρομικά από 2/7/2015, της ρύθμισης του Ν.4331/2015 για την υπαγωγή σε κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία των Μηχανικών-μελών του ΤΣΜΕΔΕ αλλά και η κατάργηση των ευνοϊκών ρυθμίσεων για όσους επρόκειτο να βγουν στη σύνταξη.

Οι ενέργειες αυτές δημιουργούν τεράστια αναστάτωση και πλήττουν βάναυσα τους Μηχανικούς, τους Μηχανικούς οι οποίοι προκειμένου να εξασφαλίσουν την ασφαλιστική τους ενημερότητα και συνεπώς την απρόσκοπτη άσκηση του επαγγέλματος τους, έσπευσαν χρησιμοποιώντας την ευνοϊκή αυτή ρύθμιση να πληρώσουν ακόμα και με δανεικά ασφαλιστικές εισφορές, παρά την κρίση πού βιώνουν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους και τον αγώνα που δίνουν για την καθημερινότητα.

Το ΤΣΜΕΔΕ είναι ένα υγιές ταμείο, βιώσιμο και πλεονασματικό που δεν επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό. Αντί να μειωθούν οι εισφορές προκειμένου να αυξηθεί η εισπραξιμότητα και τα συνολικά έσοδα του ταμείου, επιλέγεται η αύξηση των εισφορών. Αυτή η αύξηση θα επιφέρει μείωση των εσόδων, όπως έχει αποδειχτεί και στο παρελθόν και το μόνο που θα πετύχει είναι πρόβλημα στη βιωσιμότητα του ταμείου και περαιτέρω προβλήματα στους Μηχανικούς.

Η Κυβέρνηση με αυτές της τις ενέργειες τινάζει στον αέρα το ασφαλιστικό των Μηχανικών, και δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερη ύφεση στον κλάδο.

Είναι τραγικό και άδικο τη Νομοθετική ρύθμιση που η ίδια Κυβέρνηση «έχτισε» πριν από πολλούς μήνες κατόπιν πολλών πιέσεων του ΤΕΕ και χιλιάδων Mηχανικών, τη Νομοθετική ρύθμιση που δεν δημιουργεί δημοσιονομικό πρόβλημα για την χώρα, ούτε εν γένει επιπτώσεις για τον προϋπολογισμό του κράτους, που έδωσε δυνατότητα ασφαλιστικής ενημερότητας και άσκησης του επαγγέλματος σε πολλούς συναδέλφους Μηχανικούς, που έδωσε εισπρακτική ανάσα στο ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ, να έρχεται σήμερα η ίδια αυτή Κυβέρνηση να την γκρεμίζει

Καλούμε

τους βουλευτές όλων των κομμάτων να απαιτήσουν την απόσυρση του άρθρου 11 του πολυνομοσχεδίου, που αφορά την κατάργηση των ευεργετικών διατάξεων για τα ασφαλιστικά των Μηχανικών κατά τη διάρκεια της συζήτησης στο πλαίσιο των σχετικών κοινοβουλευτικών διαδικασιών

Ζητάμε

από το Κεντρικό ΤΕΕ να προβεί σε άμεσες ενέργειες για την επίλυση του προβλήματος πού δημιουργήθηκε στο ασφαλιστικό των Μηχανικών

Καλούμε

τα μέλη μας, να είναι σε εγρήγορση για να στηρίξουν κάθε μορφής κινητοποίηση που θα δώσει το ΤΕΕ – Περιφερειακό Τμήμα Πελοποννήσου σε συνεργασία με το Κεντρικό ΤΕΕ για την δίκαιη επίλυση των ασφαλιστικών αιτημάτων.

Η Πρόεδρος ΤΕΕ Πελοποννήσου

Χαρίκλεια Δ. Τσιώλη
Πολ.Μηχ.Ε.Μ.Π.-M.Sc.

 

ΔΤ ΤΕΕ Πελ/σου_13.10.2015

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Δελτίο τύπου του ΕΦΚΑ με θέμα: Σε λειτουργία νέα ηλεκτρονική υπηρεσία για την προαιρετική συνέχιση της ασφάλισης Μη Μισθωτών. Διευκόλυνση για τους Μη Μισθωτούς που βρίσκονται κοντά στην συνταξιοδότηση και χρειάζονται πρόσθετο χρόνο ασφάλισης.

Διαβάστε το άρθρο »

Δελτίο τύπου του ΕΦΚΑ με θέμα: Σε λειτουργία νέα ηλεκτρονική υπηρεσία για την προαιρετική συνέχιση της ασφάλισης Μη Μισθωτών. Διευκόλυνση για τους Μη Μισθωτούς που βρίσκονται κοντά στην συνταξιοδότηση και χρειάζονται πρόσθετο χρόνο ασφάλισης.

Διαβάστε το άρθρο »