Δελτίο Τύπου κεντρικού ΤΕΕ (17.9.2015): Σε πλήρη λειτουργία η νέα υπηρεσία φοροτεχνικής υποστήριξης προς τους μηχανικούς μέλη του ΤΕΕ

Ξεκινά από αύριο Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015 η πλήρης και κανονική λειτουργία της νέας υπηρεσίας φοροτεχνικής υποστήριξης των μηχανικών από οικονομολόγους-λογιστές, συνεργάτες του ΤΕΕ, με σκοπό την επίλυση θεμάτων που ανακύπτουν κατά την άσκηση της επαγγελματικής δραστηριότητας των μηχανικών. Μετά από μία περίοδο δοκιμαστικής λειτουργίας, για να εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα για την καλύτερη λειτουργία της, η νέα υπηρεσία του ΤΕΕ προς τους μηχανικούς μέλη του ξεκινά προκειμένου να αντιμετωπίζονται θέματα λογιστικής και φοροτεχνικής φύσης, τα οποία ενδέχεται να κωλύουν την αποτελεσματική άσκηση του επαγγέλματος, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΤΕΕ Γιώργο Στασινό.

Η νέα υπηρεσία συνίσταται στην παροχή φοροτεχνικών και λογιστικών οδηγιών/συμβουλών προς τους μηχανικούς και δεν περιλαμβάνει τη διενέργεια λογιστικών ή άλλων πράξεων, ούτε την εκπροσώπηση ενώπιον των διοικητικών αρχών. Η φοροτεχνική υποστήριξη θα παρέχεται κάθε Παρασκευή και ώρες 11.00 – 14.00 στον 8o όροφο, γραφείο Νο 808 στην Κεντρική Υπηρεσία του ΤΕΕ (Νίκης 4, Αθήνα).

Σύμφωνα με το Γιώργο Στασινό, πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, το ΤΕΕ θέλει να παρέχει χρήσιμες και όσο το δυνατόν περισσότερες υπηρεσίες στα μέλη του. «Οι μηχανικοί πρέπει να βρίσκουν στο Επιμελητήριο τον καλύτερο σύμβουλο, τον χρήσιμο συμπαραστάτη, τον δυναμικό εκπρόσωπο, τον ειλικρινή συνεργάτη που χρειάζονται στην επαγγελματική καθημερινότητά τους», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη τους τελευταίους μήνες παρέχεται από το ΤΕΕ στους μηχανικούς μέλη του αντίστοιχη υπηρεσία νομικής υποστήριξης, για παροχή νομικών οδηγιών/συμβουλών, κάθε Τρίτη & Τετάρτη και ώρες 11.00 – 14.00 στον 8o όροφο, γραφείο Νο 809 στην Κεντρική Υπηρεσία του ΤΕΕ (Νίκης 4, Αθήνα).