Ενημέρωση για την «ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΈΡΓΑ». (Επιμέλεια: ΤΕΕ Πελοποννήσου)

Αγαπητές και Αγαπητοί Συνάδελφοι

Ακόμα και σήμερα που ο κλάδος βιώνει στο μεγαλύτερο από όλους τους άλλους κλάδους βαθμό την οικονομική κρίση, είναι υποχρέωση του Mηχανικού να δημιουργεί συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους των εργοταξίων.

Ο σχεδιασμός ξεκινάει από το μελετητή Mηχανικό για να περάσει στη συνέχεια στον επιβλέποντα και το συντονιστή, εμπλέκοντας το σύνολο των συναδέλφων που θα συνεργαστούν για την αδειοδότηση και την κατασκευή ενός τεχνικού έργου.

Ο ρόλος του κάθε ενός διακριτός αλλά εξίσου σημαντικός και αλληλένδετος.

Η οργάνωση και ο συντονισμός σε θέματα υγιεινής και ασφαλείας πέρα της ελαχιστοποίησης των πιθανοτήτων τραυματισμού, βελτιστοποιούν τους χρόνους αποπεράτωσης κάθε σταδίου εργασίας καθώς και του αποτελέσματος.

Το ΤΕΕ Πελοποννήσου συνεχίζοντας την προσπάθεια επιμόρφωσης πάνω στο θέμα, επιμελήθηκε τη σύνταξη ενός χρήσιμου, συνοπτικού και ευκολόχρηστου οδηγού για την “Υγιεινή και Ασφάλεια στα Τεχνικά Έργα” που μαζί με τη διαρκή ενημέρωση που σας προσφέρομε μέσω της ιστοσελίδας μας (τρέχοντα θέματα, καθοδηγητικά πρότυπα κ.α.) ελπίζομε ότι θα συνεισφέρει στην αύξηση του συντελεστή Υγείας και Ασφάλειας στον κατασκευαστικό κλάδο.

Φιλικά
Χαρίκλεια Δ. Τσιώλη

ΥγΑσφΤεχΕργ_Εικονα