Ι.ΕΚ.Ε.Μ. Τ.Ε.Ε.: Επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης

Πρόσκληση για δήλωση συμμετοχής
ΤΟ Ι.ΕΚ.Ε.Μ. Τ.Ε.Ε. ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙ
ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ 40 ΩΡΩΝ

ΑΦΟΡΟΥΝ Αυτοαπασχολούμενος (0-3 άτομα προσωπικό) και Εργαζόμενους
 
Δράση: «Πρόγραμμα κατάρτισης/επανακατάρτισης για αυτοαπασχολούμενους και εργαζόμενους σε επιχειρήσεις σε όλους τους κλάδους της οικονομίας με στόχο την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας τους» που υλοποιεί η Ένωση Φορέων (ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, ΙΝΕ ΓΣΕΕ, ΙΝΕΜΥ ΕΣΕΕ, ΙΕΚΕΜ ΤΕΕ ΑΕ, ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ, ΚΕΚ ΙΝΕ ΓΣΕΕ, ΚΑΕΛΕ ΕΣΕΕ) στο πλαίσιο των θεματικών αξόνων προτεραιότητας 4,  5 & 6 «Ενίσχυση της Προσαρμοστικότητας του Ανθρωπινού Δυναμικού και των Επιχειρήσεων» του Ε.Π.  «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ 2007-2013». 
 
Προϋπόθεση Συμμετοχής: Αυτοαπασχολούμενος (0 έως 3 άτομα προσωπικό) ή/και εργαζόμενος σε επιχείρηση οποιουδήποτε κλάδου της οικονομίας
 
Επιδότηση κάθε ωφελούμενου: 5€ (μεικτά) ανά ώρα
 
Τόπος υλοποίησης για τους μήνες Ιούνιου – Ιουλίου: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Δράμα, Καβάλα, Βόλος, Λάρισα, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Ιωάννινα, Άρτα, Πάτρα, Αγρίνιο, Τρίπολη, Καλαμάτα, Κέρκυρα, Ηράκλειο, Χανιά, Ρόδος, Μυτιλήνη.
 
Τόπος υλοποίησης έως Σεπτέμβριο: Σε όλη την Ελλάδα, ανάλογα με τον αριθμό αιτήσεων ανά πόλη.
 
Στα προγράμματα κατάρτισης θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας ανά πόλη.
 
Το Ι.ΕΚ.Ε.Μ. Τ.Ε.Ε. σας καλεί να επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα των έργων www.epanakatartisi.gr για αιτήσεις συμμετοχής, προσκομιζόμενα δικαιολογητικά, και λοιπές πληροφορίες (αντικείμενα κατάρτισης, νομούς υλοποίησης). Εναλλακτικά απευθυνθείτε στο Ι.ΕΚ.Ε.Μ. Τ.Ε.Ε., www.iekemtee.gr,  τηλ.: 2118001644
 
Το ΙΕΚΕΜΤΕΕ, απευθυνόμενο κυρίως σε μηχανικούς, έχει προσαρμόσει τη διδακτέα ύλη των σεμιναρίων στα ενδιαφέροντά τους. Τα μαθήματα γίνονται από μηχανικούς και οικονομολόγους. Οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο εξοικειώνονται με τις βασικές αρχές οικονομίας, διαχείρισης και χρηματοοικονομικής ανάλυσης, με τρόπους οργάνωσης κοινωνικών επιχειρήσεων, αναζήτησης χρηματοδότησης, με νέες μορφές επιχειρήσεων και την καινοτομία στον τεχνικό κλάδο, με ανάλυση των ευκαιριών απασχόλησης στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Μέσα από το «case study” που περιλαμβάνεται σε κάθε σεμινάριο οι συμμετέχοντες δημιουργούν τα δικά τους επιχειρησιακά σχέδια.

Δελτίο τύπου του ΕΦΚΑ με θέμα: Σε λειτουργία νέα ηλεκτρονική υπηρεσία για την προαιρετική συνέχιση της ασφάλισης Μη Μισθωτών. Διευκόλυνση για τους Μη Μισθωτούς που βρίσκονται κοντά στην συνταξιοδότηση και χρειάζονται πρόσθετο χρόνο ασφάλισης.

Διαβάστε το άρθρο »

Δελτίο τύπου του ΕΦΚΑ με θέμα: Σε λειτουργία νέα ηλεκτρονική υπηρεσία για την προαιρετική συνέχιση της ασφάλισης Μη Μισθωτών. Διευκόλυνση για τους Μη Μισθωτούς που βρίσκονται κοντά στην συνταξιοδότηση και χρειάζονται πρόσθετο χρόνο ασφάλισης.

Διαβάστε το άρθρο »