Δελτίο Τύπου ΤΕΕ: Οι μηχανικοί στην πρώτη γραμμή των κινητοποιήσεων

Όλοι στην Γενική Απεργία την Τετάρτη 9 Απριλίου 2014. Προσυγκέντρωση στις 10.30 στο υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29) Συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος και συνέχιση με την παρουσία μας στα γραφεία του ΕΤΑΑ στις 16.00 (Μάρνη 22)

Αγωνιστική πρόσκληση για αύριο Τετάρτη 9 Απριλίου 2014  απευθύνει το ΤΕΕ στους διπλωματούχους μηχανικούς μέλη του και τους καλεί στην πρώτη γραμμή των κινητοποιήσεων, αφενός μεν για να  ακυρωθούν οι κυβερνητικές και μνημονιακές πολιτικές ισοπέδωσης του επιστημονικού παραγωγικού δυναμικού της χώρας αφετέρου δε για να μην περάσουν  οι κατασχέσεις εις βάρος 50.000 μηχανικών  για ασφαλιστικές οφειλές, που μεθοδεύει ο πρόεδρος του ΔΣ ΕΤΑΑ κατά εντολή του υπουργείου Εργασίας και της τρόικας. Ειδικότερα:
– Το ΤΕΕ συμμετέχει στο κοινό μέτωπο των κινητοποιήσεων με τους επιστημονικούς και παραγωγικούς φορείς της χώρας (ΑΔΕΔΥ,  ΓΣΕΕ, ΕΚΑ, ΠΦΣ, ΦΣΑ κ.α.) και καλεί τους διπλωματούχους μηχανικούς μέλη του, να πάρουν μαζικά μέρος στην Γενική Απεργία την Τετάρτη 9 Απριλίου 2014. Το ΤΕΕ αποφάσισε να κλιμακωθεί ο αγώνας και να γενικευτούν οι αντιδράσεις του ΤΕΕ, των συλλόγων και συλλογικοτήτων των μηχανικών, σε κοινό μέτωπο κινητοποιήσεων με τους άλλους επιστημονικούς και παραγωγικούς φορείς, με αίτημα και στόχο την ανατροπή των αντικοινωνικών, αντι-εργασιακών και αντι-ασφαλιστικών κυβερνητικών-μνημονιακών πολιτικών.
– Το ΤΕΕ καλεί τους διπλωματούχους μηχανικούς, να αντιδράσουν για άλλη μια φορά άμεσα και αποτελεσματικά απέναντι στη νέα προκλητική και πραξικοπηματική απόπειρα  του προέδρου του ΔΣ ΕΤΑΑ Α. Σελλιανάκη, ο οποίος  όρισε συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΤΑΑ την Τετάρτη, ημέρα Γενικής Απεργίας στις 4 μμ, στα γραφεία του ΕΤΑΑ Μάρνη 22,  επιμένοντας  να  κινήσει τη διαδικασία κατασχέσεων περιουσιακών στοιχείων, μέσω του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) για ασφαλιστικές οφειλές, που οι μηχανικοί εξαιτίας της κρίσης και της ύφεσης αντικειμενικά αδυνατούν να καλύψουν.
Παράλληλα το ΤΕΕ με χθεσινό δελτίο Τύπου κατήγγελλε τις νέες προκλήσεις του υπουργείου Παιδείας και των συνεργαζόμενων παλαιοκομματικών της κυβέρνησης, στέλνοντας μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι θα μείνουν στα χαρτιά οι ρυθμίσεις πελατειακής συναλλαγής στον ευαίσθητο τομέα της Παιδείας,  όπως επίσης και οι ρυθμίσεις που ισοπεδώνουν εργασιακά, ασφαλιστικά δικαιώματα του παραγωγικού και επιστημονικού δυναμικού της χώρας, εξυπηρετώντας εκποιήσεις και οργανωμένα συμφέροντα. Ο αγώνας των μηχανικών φέρνει αποτελέσματα και συνεχίζεται μέχρι την οριστική και δίκαιη επίλυση των αιτημάτων μας σε όλα τα μέτωπα.

Δελτίο τύπου του ΕΦΚΑ με θέμα: Σε λειτουργία νέα ηλεκτρονική υπηρεσία για την προαιρετική συνέχιση της ασφάλισης Μη Μισθωτών. Διευκόλυνση για τους Μη Μισθωτούς που βρίσκονται κοντά στην συνταξιοδότηση και χρειάζονται πρόσθετο χρόνο ασφάλισης.

Διαβάστε το άρθρο »

Δελτίο τύπου του ΕΦΚΑ με θέμα: Σε λειτουργία νέα ηλεκτρονική υπηρεσία για την προαιρετική συνέχιση της ασφάλισης Μη Μισθωτών. Διευκόλυνση για τους Μη Μισθωτούς που βρίσκονται κοντά στην συνταξιοδότηση και χρειάζονται πρόσθετο χρόνο ασφάλισης.

Διαβάστε το άρθρο »