Δελτίο Τύπου της Αντιπροσωπείας ΤΕΕ Πελοποννήσου

                                                                                                                                                         Τρίπολη 07-04-2014

             Τα μεσάνυχτα της Κυριακής ψηφίστηκε με οριακή πλειοψηφία και με διαδικασίες που ευτελίζουν την λειτουργία της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας  το λεγόμενο πολυνομοσχέδιο, γεμάτο με δεκάδες χειρόγραφες προσθήκες, διαγραφές και διορθώσεις. 

             Χωρίς να έχει προηγηθεί απολύτως κανένας διάλογος των αρμοδίων  υπουργείων με το Τ.Ε.Ε. και άλλους αρμόδιους φορείς, με μεθοδεύσεις  ύποπτες και συναλλαγές της τελευταίας στιγμής η  κυβέρνηση αιφνιδιάζοντας  και παραπλανώντας κόμματα και φορείς, ακόμα και μέλη της προώθησε  κατεπειγόντως και  ψήφισε αυτό το πολυνομοσχέδιο έκτρωμα. 

             Με έναν τραγέλαφο διατάξεων, διάσπαρτων, ασαφών και υποβολιμιαίων  από  συμφέροντα  εγχώρια  και  ξένα,  με  πρόσχημα  δήθεν  τον  καθορισμό  επαγγελματικών  δικαιωμάτων  συνθλίβει  τον  επιστημονικό  ρόλο  και  το  επάγγελμα  του  Μηχανικού.

             Εκφράζουμε την πλήρη αντίθεσή μας και καταγγέλλουμε στους  συναδέλφους,  όλη  την  γελοία  και  άθλια  διαδικασία  που  ακολουθήθηκε.

             Δηλώνομε ότι είμαστε ενάντια σε ενέργειες και ρυθμίσεις που ισοπεδώνουν το επιστημονικό και παραγωγικό δυναμικό της χώρας, είμαστε ενάντια σε ότι εξυπηρετεί συμφέροντα, πελατειακές και μικροπολιτικές τακτικές.

              Αγωνιζόμαστε για την ανατροπή όλων των αντικοινωνικών-αντιεργασιακών-αντιασφαλιστικών μέτρων και κυβερνητικών πολιτικών που διαλύουν τα Δημόσια Κοινωνικά Αγαθά (Υγεία – Παιδεία – Κοινωνική Ασφάλιση).

              Καλούμε τους συναδέλφους σε μαζική συμμετοχή στη γενική απεργία της 9-4-2014 και στις πιθανές προσεχείς κινητοποιήσεις  που  προγραμματίζονται από  τα  όργανα  του  Τ.Ε.Ε.

 

               Ο Πρόεδρος της «Α» ΤΕΕ Πελ/σου                       Ο Γεν. Γραμματέας της «Α» ΤΕΕ Πελ/σου

                         Κων/νος Σπηλιόπουλος                                                        Κων/νος Μανώλης

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin