Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος Εθελοντικής Προσφοράς Τεχνικών Εταιρειών για την Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης του ΤΕΕ στους πλημμυροπαθείς Πολίτες της Δυτικής Αττικής – ΕΝΤΥΠΟ

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας αναλαμβάνει την πρωτοβουλία έμπρακτης υποστήριξης στους δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας που επλήγησαν από τις σοβαρές πλημμύρες στη Δυτική Αττική. Στο δύσκολο αυτό έργο ζητάμε να είστε αρωγοί.

Στο πλαίσιο αυτό ζητούμε την αλληλεγγύη των τεχνικών εταιρειών της χώρας προς τους δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας και την έμπρακτη συμμετοχή σας στην πρωτοβουλία υποστήριξης που αναλαμβάνει το ΤΕΕ σε συμμαχία με ολόκληρο τον τεχνικό κόσμο, ώστε να προχωρήσουν άμεσα οι αναγκαίες μελέτες και οι πρώτες απαραίτητες εργασίες για να καταστούν λειτουργικά τα σπίτια των συμπολιτών μας που πλημμύρισαν, ώστε τουλάχιστον να επανέλθει η καθημερινότητά τους και το πρότερο βιοτικό τους επίπεδο.

Οι ενέργειες που μπορούν να προχωρήσουν άμεσα, με την εθελοντική συμμετοχή των Τεχνικών Εταιρειών μετά τις αναγκαίες μελέτες ανά οικία από εθελοντές μηχανικούς του ΤΕΕ είναι οι αναγκαίες εργασίες αποκατάστασης (ύδρευση, αποχέτευση, θέρμανση, ηλεκτρολογικές εργασίες, κουφώματα, αλουμίνια, υαλοπίνακες, επιχρίσματα κλπ).

Το ΤΕΕ θα συντονίσει το εγχείρημα και ταυτόχρονα θα δημιουργήσει επιτόπου, στη Μάνδρα, δομή όπου οι πολίτες που επλήγησαν από την καταστροφική πλημμύρα θα μπορούν να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους. Απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάληψη των αναγκαίων μελετών και εργασιών είναι η κάθε οικία να έχει ελεγχθεί από τα αρμόδια κρατικά κλιμάκια μηχανικών και να έχει κριθεί ασφαλής.

Στόχος της προσπάθειας αυτής είναι η αποκατάσταση των βασικών ζημιών, ώστε τα σπίτια να γίνουν κατοικήσιμα. Οι Έλληνες Μηχανικοί με την τεχνογνωσία τους και οι Τεχνικές Εταιρείες με το εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό που διαθέτουν, λειτουργώντας συλλογικά, μπορούμε να είμαστε αποτελεσματικοί.

Όσες Τεχνικές Εταιρείες επιθυμούν, μπορούν να συμβάλλουν στην κατηγορία της εκτέλεσης έργων βασικής αποκατάστασης – αρχικής επισκευής κατοικιών, η οποία αφορά την ανάληψη του κόστους εργασιών και υλικών. Παρακαλούμε να συμπληρώσετε τη συνημμένη φόρμα με τα βασικά στοιχεία που χρειάζονται για επικοινωνία μαζί σας και να μας γνωρίσετε το ενδιαφέρον σας. Μετά την καταγραφή των ζημιών ανά κατοικία θα σας γνωρίσουμε τις εργασίες που απαιτούνται. Μπορείτε να αποστείλετε το έντυπο και να επικοινωνήσετε μαζί μας (τηλ. 210 3291733-36 και e-mail: gramproedrou@central.tee.gr) ώστε να συνδράμετε σ’ αυτή τη προσπάθεια.

Συμπληρώστε το συνημμένο ΕΝΤΥΠΟ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ