Ανακοίνωση του “ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΛ.ΙΝ.Υ.Α.Ε.” (23.3.2017): Στάσεις εργασίας και παραστάσεις διαμαρτυρίας σε ΓΣΕΕ και ΣΕΒ

Οι εργαζόμενοι του ΕΛΙΝΥΑΕ παραμένουμε απλήρωτοι (4 μήνες και συμπληρώνουμε σύντομα τον 5ο), χωρίς να υπάρχει καμία δέσμευση από τη Διοίκηση και τους ιδρυτικούς φορείς του Ινστιτούτου για την επίλυση του προβλήματος.

Την ίδια στιγμή απαξιώνεται το έργο του Ινστιτούτου. Στις σημερινές συνθήκες, όπου οι όροι υγείας και ασφάλειας επιδεινώνονται λόγω της οικονομικής κρίσης και οι αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις έχουν δημιουργήσει νέους κινδύνους και προβλήματα, ο ρόλος φορέων όπως το ΕΛΙΝΥΑΕ θα έπρεπε να ενισχυθεί. Στην πραγματικότητα συμβαίνει το αντίστροφο.

Για αυτή τη κατάσταση θεωρούμε ότι ευθύνονται τόσο η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, όσο και οι ιδρυτικοί φορείς του Ινστιτούτου (ΓΣΕΕ, ΣΕΒ, ΓΣΕΒΕ, ΕΣΕΕ) καθώς και οι Διοικήσεις του.

Η σημερινή κυβέρνηση κρατά ομήρους τους εργαζόμενους του Ινστιτούτου και υποβαθμίζει το έργο του, έχοντας μπλοκάρει τη χρηματοδότησή του μέσω ΟΑΕΔ. Γενικότερα, αφήνει απλήρωτους εργαζόμενους σε αρκετούς φορείς για να εμφανίζει δημοσιονομικό πλεόνασμα το 2016.

Ευθύνη έχει και η ΓΣΕΕ, που θεωρητικά εκπροσωπεί το σύνολο των εργαζομένων της χώρας, αλλά η ίδια ως εργοδότης αφήνει απλήρωτους τους εργαζόμενούς της, προώθησε το προηγούμενο διάστημα μειώσεις στους μισθούς τους και δεν διασφαλίζει τη χρηματοδότηση του ΕΛΙΝΥΑΕ προκειμένου να επιτελεί το έργο της προαγωγής της ΥΑΕ για το σύνολο των εργαζομένων.

Είναι όλοι συνένοχοι! Δεν δεχόμαστε να παίξουμε το παιχνίδι της μετάθεσης ευθυνών.

Με βάση και την απόφαση της γενικής μας συνέλευσης συνεχίζουμε τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις, συντονιζόμαστε με άλλους φορείς και σωματεία.

Προχωράμε σε στάσεις εργασίας τη Δευτέρα 27 και την Τρίτη 28 Μαρτίου 2017 (από τις 13.00 έως τη λήξη του ωραρίου) και παραστάσεις διαμαρτυρίας σε ΓΣΕΕ και ΣΕΒ.

Συγκεκριμένα:

  • Στάση εργασίας και παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΓΣΕΕ στις 13.45 τη Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017.
  • Στάση εργασίας και παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΣΕΒ στις 13.45 την Τρίτη 28 Μαρτίου 2017.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin